fredag den 2. november 2012

Astrologi som dating redskab

Astro dating er jo noget som altid er blevet brugt i Indiens og Kinas  matchmaker tradition, for at finde den perfekte partner! Der findes også en del dating sider på nettet, som bruger forskellige kriterier for dette, men ofte er metoderne for enkle og gammeldags! Tiderne er forandrede, og dermed også vores behov , hvad det gælder et givende forhold! I ældre astrologi litteratur handler det om hvilke stjernetegn som passer sammen og "gode" og "dårlige" synastri aspekter, men er nu livet så enkelt? Traditionelt skal jo så personer i samme element passe sammen som Ild: Løve, skytte og vædder eller Vand: Fisk, krebs og skorpion, men er det ikke ofte sådan i livet at modsætninger mødes og bekræfter undtagelsen? 
I virkeligheden er mennesket mere komplekst og er nu også mere modent for at bruge astrologien mere nuanceret  Er det ikke sådan at vi nu også søger en udfordring med spænding, udover at bare søge behag og tryghed? 
Moderne astrologi kan hjælpe os til en mere specialiseret AstroMatch ved at kigge på synastriaspekter i partnerhoroskopet, altså aspekter mellem hver persons planeter til hinanden. Det væsentlige er jo at man berør hinanden, inspirerer hinanden og kan bunde dybt sammen, for en længere frugtbar relation! 
Man kan dele horoskopets himmellegemer op i de personlige ( hurtige) som solen, månen, merkur, venus og mars og så de kollektive (langsomme ) uranus, neptun og pluto og dessuden nogle småplaneter eller asteroider som Chiron og Ceres. Som overgangsplaneter har vi derimellem saturn og jupiter! Horoskopets aksler -Ascendenten og MC er gode timing indikatorer, som viser om man er i takt med hinanden! 

Den umiddelbare attraktion styrs mest af aspekter mellem de personlige planeter hvor mars-venus aspekter er de klassiske forelskelse aspekter! Merkur aspekter er vigtige for en god kommunikation - den mentale bølgelængde og månen for den ubevidste sammenhørighedefølelse - at man føler sig hjemme med hinanden. Solen symboliserer viljernes møde - eller kamp, men også vitaliteten i forholdet! 

Saturn og jupiter kommer så ind som respektive hæmmende og støttende faktorer, hvor saturn søger tryghed og langsigtighed mens jupiter søger frihed! Det er så kunsten at finde den rette balance mellem disse kontraktive og ekspansive kræfter eller mellem tryghed og spænding - enhver moderne relations udfordring! 

De kollektive planeter uranus, neptun og pluto, samt ceres og chiron er det man  kalder "karmiske" indikatorer. De viser de bagomliggende temaer og mønster som peger på vores dybere opgave i dette liv, og dermed også hvad vi kan lære af vores forhold, set fra et større perspektiv. Måske er det ikke tilfældigt, hvem vi møder og finder sammen med! Måske er det gamle venner eller kærester, som vi ikke blev færdige med i sidste liv? Det stemmer jo også med at disse langsomme faktorer, hvor også måneknuden ( en punkt hvor månens og solens bane krydser hinanden ) hører til, påvirker os gennem hele livet på en meget mere skæbnebetonet måde! 

En alternativ datingside som bruger en Astrologisk Match funktion på denne måde er Ekodate , hvor de forskellige søgekriterier udgår fra vigtige synastriaspekter i deres EkoMatch! Dette kan være en spænnende måde at prøve dating som berør dybere! 
Hermes

Ingen kommentarer:

Send en kommentar